chevron_left menu MENU
  • chevron_right
  • chevron_right
  • chevron_right
  • chevron_right
chevron_right
not (pageUrl eq null and supportPageUrl eq null) and attributes/any(a: a eq 'Product_Portfolio|Jabra') and (attributes/all(a: a ne 'Meta_Refurbished|True') or attributes/any(a: a eq 'Meta_Accessorytype|17'))
close

Sustenabilitate la Jabra

Verdele este noul galben

Tehnologia modernă. O iubim. Dar, ca marcă de tehnologie cu vechime, știm foarte bine că tehnologia nu a fost întotdeauna sustenabilă. Totuși, ne străduim să devenim cu adevărat ecologici.

DEZVOLTAREA DURABILĂ LA NIVEL GLOBAL

Parte a schimbării

Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă cuprinde 17 obiective de dezvoltare durabilă (ODD). Nu toate sunt valabile pentru Jabra, dar, deoarece ne-am angajat să respectăm Pactul Global al Națiunilor Unite, le-am identificat pe cele cinci care sunt.

Ne vom strădui să le integrăm în întreaga noastră organizație și în tot ceea ce facem, spunem și producem (iar echipa responsabilă cu sustenabilitatea ne va ajuta – și obliga, dacă va fi nevoie).

Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU

Obiectivele de dezvoltare durabilă ale ONU pentru Jabra

3: Good health and well being
8: Decent work and economic growth
9: Industry, innovation and infrastructure
12: Responsible consumption and production
13: Climate action

UN SDG 3

Sănătate și bunăstare

De la senzorii de mișcare pentru urmărirea condiției fizice până la protecția auzului prin PeakStop™, produsele noastre sunt concepute pentru o viață mai bună și mai sănătoasă, indiferent de scopul în care sunt folosite.

În cadrul Jabra, respectăm cu strictețe reglementările privind substanțele chimice și periculoase, protejându-ne angajații și asigurând un mediu de lucru sigur pentru toată lumea.

UN SDG 8

Muncă decentă și creștere economică

Ne-am stabilit standarde înalte privind corectitudinea și colaborăm strâns cu toți furnizorii noștri pentru a ne asigura că respectă drepturile omului și ale muncii. Efectuăm audituri periodic și, prin angajamentul nostru față de Pactul Global al ONU, ne asigurăm că respectăm întotdeauna cele mai înalte standarde.

UN SDG 9

Industrie, inovație și infrastructură

Utilizăm tot ce este mai nou în domeniu pentru a crea tehnologii și servicii moderne, identificând totodată moduri de a face acest lucru într-un mod mai sustenabil. Înțelegem impactul pe care îl pot avea companiile mari asupra mediului și căutăm permanent noi moduri de lucru care să limiteze acest impact.

UN SDG 12

Consum și producție responsabile

Analizăm și evaluăm constant materialele și procesele pe care le folosim pentru a ne realiza produsele. Avem un set de politici și practici solide privind, de exemplu, mineralele extrase din zone de conflict, aprovizionarea responsabilă și combaterea corupției, și susținem respectarea lor cu strictețe de-a lungul întregului nostru lanț valoric.

UN SDG 13

Acțiune climatică

Ne străduim permanent să ne reducem amprenta de carbon prin optimizarea activităților noastre și creșterea eficienței atât în producție, cât și în distribuție. De asemenea, realizăm produse care îi ajută pe alții să facă la fel – folosirea videoconferințelor este cu până la 92% mai ecologică decât organizarea ședințelor în persoană*.

* „Amprenta climatică a unei întâlniri video folosind Jabra PanaCast și comparație cu întâlnirea față în față” – 2.0 LCA Consultants for GN (2019)

De ce lucrez la Jabra? Pentru mine, principala prioritate nu este profitul, ci asumarea răspunderii pentru produsele noastre pe tot parcursul ciclului lor de viață. Produsele pe care le creăm au un impact ecologic atât timp cât există și sunt mândru să lucrez pentru o companie care ține cont de acest impact în fiecare etapă a realizării produselor sale.

— Albert Brønd, inginer de sustenabilitate

Citește mai multe - Descărcare (PDF)

Promisiunile Jabra

Să acționăm. Să avem impact.

După cum știe oricine ne cunoaște, suntem lideri, nu followeri. Așadar, pe baza obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU, am făcut câteva promisiuni. Acestea se bazează pe acțiunile concrete propuse de ONU și sunt legate direct de munca noastră și de tehnologia pe care o realizăm.

Promisiunile Jabra se axează pe cele patru domenii prioritare în care credem că putem avea cel mai mare impact la nivel global:

Promisiunea 1: Măsurarea amprentei de carbon a produselor noastre

Tehnologie care oferă mai mult decât consumă

Realizând produse concepute pentru a contribui la reducerea emisiilor de carbon prin eliminarea călătoriilor inutile, trebuie să luăm în considerare, în primul rând, impactul realizării acestor produse asupra mediului.

De aceea, măsurăm amprenta de carbon a produselor noastre în raport cu reducerea emisiilor de carbon posibilă prin utilizarea lor. În 2019, o companie de consultanță externă* a evaluat performanța de mediu a camerei noastre Jabra PanaCast pe întregul ciclu de viață. Raportul a analizat materialele utilizate, procesul de fabricație, distribuția și consumul de energie pentru a determina amprenta climatică generată de PanaCast.

O călătorie dus-întors cu avionul între New York și Londra*
=
2.600 de ore de utilizare a Jabra PanaCast

* „Amprenta climatică a unei întâlniri video folosind Jabra PanaCast și comparație cu întâlnirea față în față” – 2.0 LCA Consultants for GN (2019)

Promisiunea 2: Ținem cont de cele șase dimensiuni ale sustenabilității

Știm că „planeta B” nu există

Planeta noastră este unică, iar tehnologia pe care o creăm ar trebui să fie la fel. Putem proteja mediul pentru generațiile viitoare doar dacă atenuăm impactul pe care îl au dispozitivele electronice asupra sa – de la ambalaje și distribuție până la eliminarea acestora.

De aceea, ținem cont permanent de cele șase dimensiuni ale sustenabilității tehnologiei în cazul fiecărui dispozitiv pe care îl creăm*.

Materiale sustenabile
Ambalaje sustenabile
Producție și distribuție sustenabile
Eficiență energetică
Reparabilitate și durabilitate
Reciclare și reutilizare

Folosim o abordare bazată pe date. Măsurăm amprenta de carbon a produselor noastre, pentru a ne asigura că luăm deciziile corecte. Apoi, folosim datele respective pentru a face modificări care vor avea cel mai mare impact asupra mediului, respectând totodată cerințele clienților.

Trecem la materiale mai sustenabile pentru produsele și ambalajele noastre, străduindu-ne totodată să prezentăm mai clar pe ambalaje informații referitoare la amprenta de carbon a produselor. Realizăm produse fiabile, sustenabile și menite să dureze, străduindu-ne să ținem cont de reparabilitate la fiecare. De asemenea, le oferim clienților noștri stimulente pentru schimbare și reciclare. Toate aceste inițiative, dar și altele, ne ajută să îmbunătățim sustenabilitatea la Jabra.

Promisiunea 3: Gestionarea responsabilă a lanțului nostru de aprovizionare

Sustenabilitatea este o reacție în lanț (de aprovizionare)

Fiind o companie internațională, știm că impactul nostru se extinde cu mult dincolo de aceste patru ziduri (virtuale). De aceea, vom colabora doar cu furnizori care respectă Principiile ONU privind responsabilitatea corporativă.

Efectuăm anual audituri ale furnizorilor, cu accent deosebit pe următoarele domenii:

CSR/Sustainability policies
Labour rights and conditions, including child and forced labour
Occupational health and safety
Business ethics
Environmental performance

Furnizorilor care nu trec sau trec doar condiționat li se oferă șansa de a aduce îmbunătățiri. Dar nu îi tratăm cu îngăduință: dacă nu ne pot îndeplini standardele etice, renunțăm, pur și simplu, la colaborarea cu ei.

Promisiunea 4: Evitarea mineralelor extrase din zone de conflict

Drepturile omului au prioritate

La realizarea dispozitivelor electronice, se folosesc anumite materiale fără care acestea nu pot funcționa. În prezent, produsele noastre conțin tantal, staniu, wolfram și aur, toate putând fi considerate minerale de conflict dacă provin din mine aflate sub control militar.

Le solicităm tuturor furnizorilor cu care colaborăm să excludă mineralele de conflict provenite din regiuni aflate sub control militar și să ne demonstreze cum fac acest lucru. În același timp, folosim ghidul de verificare în cinci pași creat de OCDE* pentru a impune respectarea unui set de reguli stricte în fiecare parte a lanțului nostru valoric, astfel încât să avem conștiința curată atunci când vă vindem noile dvs. căști.

*Ghidul de verificare în cinci pași este descris în „Orientările OCDE privind diligența necesară referitoare la existența unui lanț de aprovizionare responsabil în cazul minereurilor provenite din zone afectate de conflicte și cu risc ridicat”

Conducerea prin puterea exemplului

Punerea în practică a propriilor valori

În ultima vreme, predomină tendința muncii flexibile și de la distanță. Nu este prima noastră provocare. Așadar, ne-am adaptat prioritățile din mers, am solicitat feedback în cinci țări simultan și am continuat să lucrăm de oriunde, așa cum facem dintotdeauna (de când Backstreet Boys era o trupă la modă, iar Corona era doar o marcă de bere).

Și, întrucât faptele contează mai mult decât cuvintele, ne-am angajat să reducem la jumătate amprenta de carbon a călătoriilor cu avionul ale angajaților noștri până în anul 2025.

Reducerea emisiilor de carbon prin mai puține deplasări este mai importantă decât produsele noastre. Este un mod de viață, conform căruia acționăm de ani de zile.

Certificările și acreditările noastre

Am parcurs un drum lung

Jabra deține deja certificări și acreditări axate pe durabilitate în numeroase domenii importante și ne străduim permanent să extindem lista acestora.
Iată unde am ajuns până în prezent.

Rapoarte și resurse

Afișează toate -

Product-related certificates

Product specific LCAs

Afișează toate

LCA Evolve2 85

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 75

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 65

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 55

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 50

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 Buds

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 40

Descărcare (PDF)

LCA Evolve2 30

Descărcare (PDF)

LCA PanaCast 50

Descărcare (PDF)

LCA Speak2 75

Descărcare (PDF)

LCA Speak2 40 & 55

Descărcare (PDF)

LCA Speak 750

Descărcare (PDF)

LCA PanaCast 20

Descărcare (PDF)

Infographic (Evolve2 75/65/40/30)

Descărcare (PDF)

Infographic (Evolve2 50 55 Buds
PanaCast 20 Speak2 40 55 75)

Descărcare (PDF)

Infographic (Evolve2 85 Speak 750
PanaCast 50)

Descărcare (PDF)

TCO certificates

Afișează toate

TCO Evolve2 30

Descărcare (PDF)

TCO Evolve2 40

Descărcare (PDF)

TCO Evolve2 65

Descărcare (PDF)

TCO Evolve2 75

Descărcare (PDF)

TCO Evolve2 85

Descărcare (PDF)

WEEE policy

Descărcare (PDF)

Compliance and CMRT

CMRT and CRT report

Descărcare (PDF)

Ecovadis certificates

Descărcare (PDF)

ISO certifications

Afișează toate

GN (Audio) ISO 14001 Certificate

Descărcare (PDF)

GN (Audio) ISO 45001 Certificate

Descărcare (PDF)

GN (Audio) ISO 9001 Certificate

Descărcare (PDF)

Policies

GN Audio Code of Conduct

Descărcare (PDF)

GN Audio Quality Policy

Descărcare (PDF)

GN Audio Responsible Sourcing Policy

Descărcare (PDF)

GN Ethics Guide

Descărcare (PDF)

GN Sustainability Policy

Descărcare (PDF)

GN Modern Slavery and Human Trafficking
in the Supply Chain Policy

Descărcare (PDF)

RBA statement

Citește mai multe